Dalīsim brālīgi #2. Skola
PROJEKTA MĒRĶIS
Informēt un izglītot Latvijas skolu skolēnus par videi draudzīgu dzīvesveidu un atbildīgu pārtikas, iekļaujot informāciju:
» par pilnu pārtikas ražošanas ciklu un pārtikas vērtību kopumā;
» par globālajām pārtikas ķēdēm un to ietekmi uz vidi un sociālo nevienlīdzību;
» par nepieciešamību samazināt ikdienā radīto pārtikas atkritumu apjomu un iespējām tos pārstrādāt.
Projektā iesaistījās četras Latvijas arodskolas – Daugavpils Tirdzniecības tehnikums, Jelgavas Amatu vidusskola, Rīgas Tirdzniecības un radošās industrijas tehnikums, Valmieras Tehnikums, Rēzeknes tehnikums, Saldus tehnikums, Kandavas lauksaimniecības tehnikums un Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma profesionālā vidusskola, kopumā iesaistot vairāk nekā 200 skolēnu.
PROJEKTA AKTIVITĀTES
Lekcijas par atbildīgu pārtikas patēriņu un pārtikas atkritumu samazināšanu. Lekcijas ietvaros skolēniem tiek skaidrotas pārtikas pārtikas ražošanas globālās un lokālās ķēdes, to ietekmes uz vidi, kā arī nepieciešamība samazināt pārtikas atkritumus un praktiski veidi, kā to izdarīt.
Mājasdarbs – lai labāk apzinātu dažādus pārtikas atkritumu rašanās iemeslus, pēc pirmā projekta posma skolēni saņem mājasdarbu – viena mēneša garumā jāfiksē pārtikas pārtikas atkritumu rašanās iemesli.
Novērojumu apkopošana – skolēni pēc World Cafe metodes grupās apkopo novērojumus un zināšanas par pārtikas atkritumu samazināšanu.
Recepšu konkurss – projekta noslēgumā skolēni piedalās konkursā par labāko recepti, kas pagatavota no vietējiem produktiem un ar neradot pārtikas atkritumus.
Noslēguma pasākums – labāko recepšu autori un aktīvākie nodarbību dalībnieki tiekas kopējā pasākumā, kur, Latvijā pazīstama un atzīta pavāra vadībā piedalās ēdienu pagatavošanas meistarklasē.
VAIRĀK PAR PROJEKTU
Video galerija – projekta apkopojums, meistardarbnīca kopā ar Dzintaru Kristovski; Agneses Bankovskas video lekcija
Foto galerija.
PROJEKTA ĪSTENOŠANAS LAIKS
2016. gada septembris – 2017. gada septembris
PROJEKTA VADĪTĀJS
PROJEKTU LĪDZFINANSĒ
